Get Adobe Flash player
Címlap Sajtó közlemények Internet távközlésiadó

internet távközlési adó

2014. október 29., szerda 13:10

A Magyar Autonóm Néppárt közleménye
 

    Budapest, 2014. október 29., szerda (OS) -

A Magyar Autonóm Néppárt ellenzi az internet (távközlési) adó bevezetését. Határozott véleményünk, hogy az adatforgalmon alapuló adózás a digitális szolgáltatások használatának beszűkülését eredményezheti.


    A 2014. október 28-án benyújtott, az adóteher minimalizálását tartalmazó módosító javaslatok
közvetlenül az érintett szolgáltatói vállalkozásokra hatnak, de előbb- utóbb azok a lakosságra terhelődnek.
A digitális szolgáltatás fejlődése magával vonzza a lakosság egyre szélesedő rétegeit. A modern, gyors, hatékony eszközök, amelyek már szinte egyáltalán nem mondhatóak luxuscikknek, hanem a mindennapjaink elkerülhetetlen velejárói, megfelelően használva kihatnak a világgazdaság minden szegmensére.
A távközlési adó bevezetése fékezheti az amúgy is törékeny gazdasági folyamatok előrehaladását, gyengíti a versenyképességet és a fejlődést.
A családok többletköltsége is tovább emelkedik, kiváltképp ez ott válik súlyosabb teherré, ahol iskolás gyermekek is vannak.

A magyar gazdasági folyamatok fejlődésének elengedhetetlen része a digitális szolgáltatások -alapjaihoz- való szabad hozzáférés. Ezeket mindenki számára ingyenesen elérhetővé kell tenni.

Tiltakozunk a távközlési adó és a további megszorítások ellen, mivel az gátolja a szellemi szabadságot és visszaveti a szegényebb rétegek integrációját.

Takács Gábor elnök
    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt

Módosítás: (2014. október 29. szerda, 12:40)