Get Adobe Flash player
Címlap Európa Hanyatlása Európa Betegsége

Európa Betegsége

Súlyos beteg az Európai Unió, már jelentkeznek rajta a neoliberális kiütések

 

Az utóbbi években, egyre inkább az körvonalazódott, hogyha Magyarország politikai lépéseket próbál tenni annak érdekében, hogy valamelyest jobbá, vagy inkább elviselhetőbbé tegye társadalmának helyzetét, akkor,

természetes módon rögtön jön az ellenhatás és szinte azonnal jönnek az elnyomók szolgái és nagy csinnadrattával gátolták, az olyan jobbító szándékot, amelyek sikeresek, vagy legalábbis azok lehetnek hazánk számára.

 

Az ország önállóságának társadalmi, szociális, gazdasági törekvéseit, szinte azonnal, még csíra korábban elfojtja egy nagyobb erő, amely inkább kapcsolatai, mint a tudása mentén operál.

 

Az Európai Unió létrejötte egy gazdasági érdekeken alapuló szövetség, melynek tagjai nem valós érdekek mentén haladnak, hanem az önérdekek mentén és céljuk, hogy maradéktalanul véglegesen uralmuk alá hajtsák először Németországot, majd egész Európát. Ezt a törekvést szélesítik napról, napra a neoliberális erők, számukra minden elérhető eszközzel.

 

A megtévesztés, a korrupció, a befolyásolás, az antidemokratikus lépések, valamint a neoliberalizmus összessége olyan helyzetet teremtett a kontinensen, amely már tarthatatlanná is vált az Unió neoliberális vezetésének és többek közt ezért megkezdődött az E.U. Hanyatlása szétesése.

Természetesen ilyen helyzetben, rögtön bűnbakot is kell keresni és ha nincs, egy kaptafára csinálni kell.

 

Hazánk elhibázott sötét középkorra emlékeztető politikai rendszere pont kapóra jött az Uniónak.

Elkezdődött Magyarországgal szemben az újjal mutogatás, a rágalmazás hadjárata.

 

Ennek a folyamatnak nincs semmi köze a közelgő választásokra, vagy más egyébbe, hiszen hazánk teljes kiirtása, majdnem minden európai ország közös érdeke.

 

Természetesen Németország még nem észleli és nem is észlelheti, hogy ő is is ugyanolyan célpont, mint Magyarország és egyenlőre csak felhasználják bizonyos külső elemek az erős gazdaságát. Hanyatlásának egyértelmű jelei már régóta jelen vannak, hiszen nem az uniós fizetőeszköz, hanem a felszínre készülődő, új német márka ínstabilizációs kísérlete volt az első komolyabb támadás ellene és várható szövetségesei ellen.

 

Magyarországot természetesen kívül szeretnék látni attól a kezdetben jótékony hatástól, amely e fizetőeszköz bevezetése során ébred és feltehetően, tart is egy ideig. Magyarország talpra állásának fékezőit pedig jól elrejtették a külföldi beruházások sorai közt.

 

-Minél több a külföldi beruházás annál távolabbi az önállósodás lehetősége.-

 

Budapest. 2013.05. 24.

Takács Gábor

Kiadja: MAN

Módosítás: (2013. május 25. szombat, 09:45)