Get Adobe Flash player
Címlap A Magyar Autonóm Néppárt céljai és törekvései

MAN célok és törekvések

 2.§

 

A párt céljai és politikai törekvései

Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. tv. 2.§(1); (2); (3) bekezdésének figyelembe vételével.

 

1./ Egy olyan Magyarország kialakítását tűztük ki célul, hogy az a magyar nemzet egyetemes

szimbólumává és a közép-európai országok mérföldkövévé válhasson.

 

2./ Önálló, független politikai nézetet valló, új tényleges szervezet alakulhasson, az általunk képviselt politikai irányvonallal.

 

3./ Előmozdítsa a fiatal nemzedékek céljainak és jövőképének kialakulását, az oktatási rendszer

kiszélesítésén, a család és a társadalom orientációján keresztül.

 

4./ Magyarország hatékonyabb részvétele Európában, melynek feltétele a tervszerű és felelős irányítási rendszer létrehozása.

 

5./ Az eddig gyakorolt politika hatása, a társadalom bizonyos rétegei közt egyenlőtlenséget eredményezett.

Törekvésünk ezeknek az egyenlőtlenségeknek a kiküszöbölése, elsimítása valamennyi számunkra elérhető demokratikus eszköz igénybevételével.

 

6./ Magyarország gazdaságát egy olyan modellre építenénk melynek lényege a pontosabb átláthatóság. Az állami, a magán, az önkormányzati, illetve a külföldiek magyarországi tulajdonát képező vagyont egy, a spekulációt féken tartó rendszerre helyeznénk.

 

7./ Az autonóm politikai célok megvalósulása, a törvényes pártok és szervezetek közt harmonikus egységet képez úgy, hogy az nem sérti az egyén érdekeit, valamint Magyarország egységét, szuverenitását nem korlátozza. Működése alkotmányos alapú, vezetése demokratikus modellbengyökerezik.

 

8./ Elkötelezettséget vállal, hogy társadalmi, gazdasági, politikai kérdésekben véleményt nyilvánít, álláspontot foglal. Ismerteti az autonóm törekvéseket amelyek hatása közvetlenül, ill. közvetett módon érintik a Magyar társadalmat és az Európai Uniót. Valamint kiemeli annak hazánkragyakorolt hatásait.

 

9./ Kapcsolatot kíván létesíteni külföldön lévő szervezetekkel, annak a célnak elérése érdekében,hogy az általunk képviselt politikai irányvonal hazánk számára értékessé váljon. A szakszerűség a tudomány a nemzetközi kapcsolatrendszer összevonásával egy olyan Magyarország kialakítását

tűzzük ki célunkul, amely meghatározó pillére lesz a közép európai térség országainak és ezáltal támogatja az európai közösséget.

 

10./ Céljaink eléréséig fel szeretnénk használni minden rendelkezésre álló eszközt, amely a nyilvánosság eléréséhez szükséges Magyarországon, illetve a határainkon túl. Együtt kíván működni valamennyi demokratikusan működő szervezettel.

 

11./ A célkitűzéseink, törekvéseink nem fenyegetik más társadalmi szervezetek munkáját, hanem elő szeretné mozdítani Magyarország fejlődését.

 

12./ Tevékenységünk célja, hogy a jelenlegi kormányformáknak is új utat mutatva, a nép alkotmányos választó jogán keresztül, a közhatalom gyakorlásában való alkotmányos részvétel szándékával, céljainkat szem előtt tartva, védelmezzük hazánk biztonságát és elősegítsük a nemzet boldogulását.  

Módosítás: (2012. október 24. szerda, 11:30)